Onze programma’s

De NCD Academy biedt educatieprogramma’s op het gebied van governance en leiderschap. Voor commissarissen, toezichthouders, bestuurders, adviseurs en ondernemers. De focus tijdens deze programma’s ligt op waardecreatie en zijn toekomstgericht. Daarmee levert de NCD Academy via opleidingen en kennisdeling een bijdrage aan goed leiderschap en toezichthouderschap in Nederland.

Governance programma’s

In een veranderende maatschappij wordt om meer transparantie gevraagd en het afleggen van verantwoording door besturen en toezichthouders. Daardoor wordt van professionals steeds meer verwacht. Dat verlangt (meer) kennis, meer een blik naar buiten, meer ontwikkeling. Daarom bieden we governance educatieprogramma’s. Met veel interactie, best practices en ervaren leiders die ervoor zorgen dat de nieuwe kennis concreet in de praktijk kan worden toegepast. 

De opleidingen informeren je over de laatste ontwikkelingen op het gebied van governance in de verschillende domeinen van bestuur, toezicht en advies. Daarmee vormen de programma’s een solide basis voor verdere professionalisering van bestuurders, commissarissen, toezichthouders en adviseurs. En voor hen die dat willen worden.

Governance Essentials

In het programma Governance Essentials staan (middel-)grote organisaties in de commerciële en not-for-profit sector centraal. Met zorgvuldige geselecteerde verleiders – met veel praktische ervaring en in de rol van commissaris/toezichthouders – worden de diverse aandachtsvelden aan de hand van vraagstukken interactief besproken.

Start GE19: 16 april 2020 (vol) 
Start GE20: 16 september 2020
Start GE21: 11 november 2020

Governance Chair

Governance Chair is voor leden van een RvC/RvT die de ambitie hebben om door te groeien naar voorzitter. Of die gevraagd zijn om voorzitter te worden. Na het volgen van dit 3-daags intensieve educatieprogramma maak je het verschil tussen een voorzitter en een goede voorzitter.

Start GC5: 4 februari 2020
Start GC6: 12 mei 2020 

Governance Dynamics

De veelheid en complexiteit van issues is haast eindeloos en neemt exponentieel toe. In Governance Dynamics staat daarom de samenstelling, samenwerking, efficiency en effectiviteit van de RvC/RvT centraal, in de toezichthoudende, adviserende en werkgeversrol die ze hebben.

Houd de website in de gaten voor nieuwe data

Verdiepingssessies

Naast de sterk ontwikkelde programma’s van onze Academy is het ook mogelijk om Futureproof te blijven met interessante bijeenkomsten, college’s of activiteiten. Veelal worden onze activiteiten beloond met PE-punten, die je bij verschillende brancheverenigingen kunt gebruiken.

Kitchen Cabinet

Ondernemers zijn op zoek naar commissarissen. Wij brengen de ondernemers en (aanstaande) commissarissen met elkaar in contact.

Personal FANding

De training Personal FANding zorgt ervoor dat je werk van jezelf maakt, dat je wordt gevonden als het nodig is. Dat organisaties een fan van je worden.

Neem direct contact op

Welk programma past het beste bij jou? Ben je gestopt met werken en wil je graag jouw kennis en kunde overdragen aan ondernemers? Ben je directeur en wil je de werkwijze van een RvC of RvT beter begrijpen? Ben je al langer bestuurslid of toezichthouder en gevraagd voor een rol als voorzitter? Of bevindt jouw bedrijf zich in een grote reorganisatie: hoe hou je jezelf staande? En welke vragen zijn belangrijk om richting te krijgen of te geven?

We helpen je graag!

10 + 5 =


Het aanscherpen van persoonlijke visie en competenties van leiders en toezichthouders is een zaak van life time learning.

Contactformulier

4 + 12 =