Image home

NCD Masterclasses & Lezingen

Als leider wil je van betekenis zijn. Het is daarom van belang om voortdurende te blijven leren omdat de context van en de eisen aan jouw rol constant veranderen. De Masterclasses van NCD Academy helpen jou als leider om je kennis en skills op pijl te houden en voortdurend te actualiseren en aan te scherpen.

Bekijk masterclasses

Onze visie

Verbeter jouw leiderschap

Door het jaar heen worden korte, intensieve en interactieve sessies rondom diverse thema’s aangeboden om je in de breedte te blijven ontwikkelen en direct in de praktijk van jouw bestuurskamer te brengen, vanuit de vertrouwelijkheid en gelijkgestemdheid die hoort bij een vereniging: leren van en met andere leiders met stevige eindverantwoordelijkheid, ambities en purpose. Voor de directeur, commissaris, toezichthouder, leidinggevende of ondernemer met stevige eindverantwoordelijkheid.

Praktische informatie

De Masterclasses en lezingen worden live op locatie (van 16:00 tot 20:00uur) gegeven.
Per Masterclass of lezing zijn er maximaal 16 deelnemers om de intimiteit en vertrouwelijkheid te borgen.

Prijzen Individuele Masterclasses/Lezing

NCD Lid: € 99,95
Niet-leden: € 149,95

*2 Masterclasses zijn inbegrepen in het premium lidmaatschap, Lezingen zijn niet inbegrepen

Onze Masterclasses en Lezingen

Onze masterclasses en Lezingen spelen in op de actualiteit. De nieuwe inzichten en scherpen jouw vaardigheden aan om daarmee om te gaan. Centraal staat de vertaling naar jouw praktijk als directeur of commissaris. Selecteer welke sessie(s) voor jou relevant is (zijn), breng jouw dilemma’s en vragen in en krijg nieuwe mogelijkheden aangereikt om jouw impact te vergroten.

 • De toekomst van Leiderschap en Organisaties

  donderdag 23 mei 2024 | 16:00 tot 20:00 | Landgoed Zonheuvel, Doorn

  De druk vanuit de samenleving op leiders, organisaties en stakeholders wordt steeds groter. Eisen, bijvoorbeeld ten aanzien van verduurzaming, worden steeds talrijker en strenger. En vraagstukken, zoals hoe om te gaan met AI, steeds complexer. Alles bij elkaar maakt het de dreiging voor ontwrichting van het reilen en zeilen van de organisatie zeer reëel.

  Meer informatie

 • Exclusieve Lezing Jitske Kramer over Tricky Tijden

  Dinsdag 15 oktober 2024 | Tijd: 16:00u tot 20:00u | CAST, Buizerdlaan 6, 3435 SB Nieuwegein, Nederland

  Elke grote transformatie gaat gepaard met het loslaten van het vertrouwde, het verleggen van grenzen, het uitdagen van de gevestigde orde en het ter discussie stellen van autoriteiten. 15 oktober reizen we met Jitske mee door deze verwarrend tussentijd, een complexe transitiefase waarin de wereld lijkt te spelen met haar eigen regels.

  Meer informatie

 • Masterclass: "Nelson Mandela in de Boardroom"

  donderdag 26 september 2024 | 16:00 tot 20:00 | TBA

  Nelson Mandela wordt gezien als één van ’s werelds grootste leiders. Hij onderscheidde zich door zijn unieke leiderschapsstijl en speelde als ‘chief’ een bijzondere rol tijdens een ‘indaba’ (vergadering). Hij bleek een meesterlijke verbinder, in staat om schijnbaar onoverbrugbare tegenstellingen te verenigen en nog steeds worden zijn inzichten wereldwijd gedeeld.

  Meer informatie

 • Masterclass: "Superluisteren"

  donderdag 28 november 2024 | 16:00 tot 20:00 | TBA

  Luisteren doen we de hele dag door. Maar écht luisteren is een vaardigheid die vaak wordt onderschat. Hoewel we denken dat we het doen, blijkt het in de praktijk toch lastig te zijn. We geven vaak direct antwoord en delen onze mening, terwijl actief luisteren juist draait om de onbevangenheid, het oordeelvrij zijn en aandacht hebben voor elkaar.

  Meer informatie

 • Masterclass: Stress & Burn-Out Management

  Donderdag 6 juni | Tijd: 16:00u tot 20:00u | Bergschot 69-3B, Breda

  De uitval door stress op het werk stijgt en is hoger dan het pre-corona niveau. In 2022 gaf 1 op de 4 werknemers in de leeftijd van 18 tot en met 34 jaar aan burn-out klachten te ervaren. Bovendien blijkt uit cijfers (NEA/TNO en CBS) dat de ernst van burn-out klachten onder werkenden toeneemt en het aandeel van verzuim door werk gerelateerde psychische klachten stijgt. Volgens Arboned zijn mensen met een burn-out gemiddeld 279 dagen uit de roulatie.

  Meer informatie

Waarom onze Masterclasses of Lezing?

Sterke aanbod
opleidingen

Sterke aanbod|opleidingen

De NCD Academy is opgericht in 2015, vanwege een blijvende behoefte onder leden en niet-leden van de NCD voor een basisopleiding voor commissarissen. Het aanbod aan programma’s is de afgelopen jaren flink uitgebreid. Voor zowel commissarissen (Governance) als directeuren en leiders (Leadership) is er een up-to-date programma-aanbod. De mix van Inspireren, Reflecteren en Leren staat daarbij voorop.

Kwaliteit &
diversiteit

Kwaliteit &|diversiteit

De opleidingen van NCD Academy kenmerken zich door hoge kwaliteit, grote diversiteit aan onderwerpen en vele cases tijdens de bijeenkomsten. De opzet van de programma’s is intensief en duurt veelal meerdere dagen (inclusief diners), waardoor een sterke mate van (onderlinge) verbondenheid ontstaat binnen deelnemende groepen. Met de nieuw vergaarde kennis ga in de praktijk aan de slag. En tijdens de terugkom diners van alumni kun je ervaringen delen en nieuwe inspiratie opdoen.

30+ ervaren
professionals

30+ ervaren|professionals

Ruim 30 ervaren professionals, bij ons bekend als verleiders, zijn verbonden aan NCD Academy. Deze groep blijft groeien. Waarom? Omdat de actualiteit van onderwerpen constant verandert en nieuwe, inspirerende leiders ons meenemen in de materie. Mede dankzij de enorme ervaring en hun presentatie skills vormen deze verleiders het hart van de programma’s.

No image