Image home

NCD Masterclasses

Als leider wil je van betekenis zijn. Het is daarom van belang om voortdurende te blijven leren omdat de context van en de eisen aan jouw rol constant veranderen. De Masterclasses van NCD Academy helpen jou als leider om je kennis en skills op pijl te houden en voortdurend te actualiseren en aan te scherpen.

Bekijk masterclasses

Onze visie

Verbeter jouw leiderschap

Door het jaar heen worden korte, intensieve en interactieve sessies rondom diverse thema’s aangeboden om je in de breedte te blijven ontwikkelen en direct in de praktijk van jouw bestuurskamer te brengen, vanuit de vertrouwelijkheid en gelijkgestemdheid die hoort bij een vereniging: leren van en met andere leiders met stevige eindverantwoordelijkheid, ambities en purpose. Voor de directeur, commissaris, toezichthouder, leidinggevende of ondernemer met stevige eindverantwoordelijkheid.

De thema’s die in 2023 de revue passeren zijn:

 • Open en veilig bestuur
 • Plan B - de 7 wegen naar weerbaarheid
 • Toezicht hebben en houden op duurzame impact

Praktische informatie

De Masterclasses worden live op locatie (van 16:00 tot 20:00uur) gegeven.
Per Masterclass zijn er maximaal 16 deelnemers om de intimiteit en vertrouwelijkheid te borgen.

Prijzen Individuele Masterclasses

NCD Lid: € 99,95
Niet-leden: € 149,95

*2 Masterclasses zijn inbegrepen in het premium lidmaatschap

Onze Masterclasses

Onze masterclasses spelen in op de actualiteit. De nieuwe inzichten en scherpen jouw vaardigheden aan om daarmee om te gaan. Centraal staat de vertaling naar jouw praktijk als directeur of commissaris. Selecteer welke sessie(s) voor jou relevant is (zijn), breng jouw dilemma’s en vragen in en krijg nieuwe mogelijkheden aangereikt om jouw impact te vergroten.

 • De toekomst van Leiderschap en Organisaties

  donderdag 23 mei 2024 | 16:00 tot 20:00 | TBA

  De druk vanuit de samenleving op leiders, organisaties en stakeholders wordt steeds groter. Eisen, bijvoorbeeld ten aanzien van verduurzaming, worden steeds talrijker en strenger. En vraagstukken, zoals hoe om te gaan met AI, steeds complexer. Alles bij elkaar maakt het de dreiging voor ontwrichting van het reilen en zeilen van de organisatie zeer reëel.

  Meer informatie

 • Gespreksvaardigheden bij gedoe

  Dinsdag 5 maart 2024 | Tijd: 16:00u tot 20:00u | Flora Batava, Rijksstraatweg 6, 3631 AC Nieuwersluis

  Wie herkent het niet? In onze dagelijkse praktijk komen we regelmatig (potentiële) geschillen en conflicten tegen. Als professionals hebben we vaak de neiging ons eigen oplossend vermogen in te zetten bij conflicten. Zeker als het een conflict van een ander, een inwoner, een docent, een ouder of een collega betreft. We gaan adviseren, sturen en indien nodig treden we directief op. In de praktijk blijken deze oplossingen vaak minder duurzaam dan wanneer partijen zelf tot een oplossing zouden zijn gekomen. Maar hoe doen die partijen dat en wat zou jouw rol als bemiddelaar kunnen zijn? Mediation is één van de wegen die kan worden bewandeld.

  Meer informatie

 • het onbenut potentieel van neurodiversiteit

  Donderdag 29 februari 2024 | van 16:00u tot 19:00u | Kasteel Groeneveld, Groeneveld 2, 3744 ML Baarn

  Het vinden van de balans tussen inclusief zijn door diversiteit te respecteren kan voor veel bedrijven een uitdaging vormen. Toch zijn er zeer sterke en duidelijke redenen voor bedrijven om inclusiviteit en diversiteit als een zakelijke noodzaak te prioriteren. Bedrijven die dat doen, verbeteren meestal de besluitvorming omdat meerdere perspectieven meerdere manieren bieden om problemen op te lossen en kunnen leiden tot nieuwe visies. Inclusieve omgevingen kunnen ook kwaliteitstalent aantrekken en behouden, omdat mensen werkgevers willen die hen eerlijk behandelen en voordelen creëren die zich vertalen in betere prestaties.

  Meer informatie

Waarom onze Masterclasses?

Sterke aanbod
opleidingen

Sterke aanbod|opleidingen

De NCD Academy is opgericht in 2015, vanwege een blijvende behoefte onder leden en niet-leden van de NCD voor een basisopleiding voor commissarissen. Het aanbod aan programma’s is de afgelopen jaren flink uitgebreid. Voor zowel commissarissen (Governance) als directeuren en leiders (Leadership) is er een up-to-date programma-aanbod. De mix van Inspireren, Reflecteren en Leren staat daarbij voorop.

Kwaliteit &
diversiteit

Kwaliteit &|diversiteit

De opleidingen van NCD Academy kenmerken zich door hoge kwaliteit, grote diversiteit aan onderwerpen en vele cases tijdens de bijeenkomsten. De opzet van de programma’s is intensief en duurt veelal meerdere dagen (inclusief diners), waardoor een sterke mate van (onderlinge) verbondenheid ontstaat binnen deelnemende groepen. Met de nieuw vergaarde kennis ga in de praktijk aan de slag. En tijdens de terugkom diners van alumni kun je ervaringen delen en nieuwe inspiratie opdoen.

30+ ervaren
professionals

30+ ervaren|professionals

Ruim 30 ervaren professionals, bij ons bekend als verleiders, zijn verbonden aan NCD Academy. Deze groep blijft groeien. Waarom? Omdat de actualiteit van onderwerpen constant verandert en nieuwe, inspirerende leiders ons meenemen in de materie. Mede dankzij de enorme ervaring en hun presentatie skills vormen deze verleiders het hart van de programma’s.

No image