CHANGE Unlimited!
Voor CHANGE Masters is alles mogelijk…

Niks zo moeilijk als veranderen…daar weten we in organisaties alles van! Mensen gaan nu eenmaal, overigens net als die organisaties, voor zekerheid, voorspelbaarheid en mijden liever risico’s. Maar… anno 2017 is CHANGE all over! Binnen menig organisatie is verandering een must. Opgedrongen door een constant veranderende omgeving. Het is slikken of stikken, do or die.

Dus gaan we voor medewerkers, teams en organisaties die wendbaar, flexibel en veerkrachtig zijn. Dat vraagt om een compleet andere mindset en nieuwe sleutel-vaardigheden. Waarbij verandering een constante is en we anticiperen in plaats van reageren. Positief ‘willen’ veranderen in plaats van negatief ‘moeten’ veranderen.
Hoe zorg je als ‘changer’ voor een sterke organisatie, die kwalitatief groeit, solide is en tegelijkertijd wendbaar en innovatief? Hoe wordt en blijf je future proof? Kortom; hoe laat je CHANGE voor je werken in plaats van tegen je?

De in de praktijk ontwikkelde Leergang CHANGE Unlimited! biedt je als veranderaar een volstrekt andere kijk op veranderen die je aan de hand van je eigen situatie de kennis, het inzicht, de vaardigheden, en vooral ook de handvatten, geeft om een cultuur van continue (kwalitatieve) groei binnen je eigen organisatie te realiseren. En tegelijkertijd ook ZELF te groeien!
Reacties van deelnemers: ‘Met de bagage uit deze opleiding kan ik beter toewerken naar mijn stip op de horizon’,  ‘Ik heb geleerd dat ik nog meer op mijn gut feeling moet afgaan’, ‘Ik heb tools aangereikt gekregen die nog niet in mijn systeem zaten’. 

De Uitdaging
Veel organisaties functioneren op basis van Command & Control. Weinig ruimte voor eigen initiatief, veel regels, resultaten zijn bepalend. Binden en Boeien is de leidraad. Purse, dus risicomanagement staat voor op.
Dat terwijl Chance & Change anno 2018 voorop zou moeten staan. Kansen pakken en snel aanpassen. Met maximale ruimte voor eigen initiatief, samen anticiperen en elkaar helpen.
Verbinden en Groeien is de leidraad. Purpose, dus zingeving en kansenmanagement staat voorop.
De praktijk leert dat het niet of/of, maar en/en is. De échte CHANGE Master herkent de situatie en weet er perfect op in te spelen. Weet de juiste ‘toon’ aan te slaan, weet de positieve kanten van de verandering voorop te zetten.
En dan blijkt verandering ineens wel haalbaar en onbegrensd. Net zo onbegrensd als de inzet en betrokkenheid van de mensen die meedoen!

Van Veranderen naar Vooranderen
Hoe haal je het maximale uit de veranderingsbereidheid en het veranderingsvermogen van mensen? Hoe zet je veranderingen positief in op basis van kansen? Hoe inspireer je mensen om het beste uit zichzelf te halen?
In het CHANGE Unlimited! programma ga je met je eigen casus aan de slag. Je leert in 5 maanden alles over de onbeperkte mogelijkheden van veranderen. Waarin je nieuwe begrippen als omleider, live time learning, feetback, 1+1=11, mandaad, trustmark, delers, PQ, LEF en Meerzicht leert kennen, maar ook de échte waarde van de G-spot ondervindt.

De kern van CHANGE Unlimited! Is het begrip ‘Wij(s)heid’. We zijn als mensen bij verandering onlosmakelijk aan elkaar verbonden en het is de kunst om samen de individuele kennis en inzichten tot collectieve Wijsheid te maken!

Nieuwsgierig?
Brochure Change Unlimited!
LeadershipNL CHANGE Unlimited! special. 

Psst. Wist je dat het boek ‘De Sleutel Tot Het Succesvol Veranderen Van Je Organisatie’ van de persen is gerold? Geschreven door de masters van het programma. Lees hier het eerste hoofdstuk! 

”Er zijn werkelijk geen grenzen aan de verschillende inzichten om met verandering om te gaan. Iedere dag inspirerend en verrassend”.

Willem Beukers

Implementatiemanager binnen CHARM project (RWS) , Kapsch TrafficCom AG

‘Change Unlimited betekende voor mij letterlijk en figuurlijk een ontdekkingsreis naar het nieuwe veranderen. Met inzichten en ideeën uit veel onverwachte en onbekende hoeken door inspirerende verleiders gestimuleerd worden om buiten gebaande paden te denken & doen. Van VER-Ander Management met een project- en procesmatige aanpak naar veranderverleiderschap door jezelf en je omgeving uit te dagen te ontdekken. Van command & control naar chance & change!

Wil je boeken en modellen dan past dit niet bij jou. Zoek je verhalen en indrukken meldt je dan aan!

De omleiders Maria en Gerard begeleiden dit programma samen. Maria met haar rustige, coachende aanpak stelt je vragen waar je goed over na gaat denken. Zij daagt je uit om zelf ook onderdeel van de verandering te worden. Gerard prikkelt en verwart maar zorgt daardoor dat je niets zomaar aanneemt of veronderstelt. Hij daagt je uit alles, inclusief jezelf ter discussie te stellen!’

Chantal van Oijen

Deelnemer CHANGE Unlimited!, Boels Zanders Advocaten

Ncd Academy - Blokken schema - leadership - CIB

“Dit is het programma dat ik zelf zou willen doen! Het is een rollercoaster, intensief en persoonlijk. Je moet ballen hebben om dit te doen, maar dan gaat het wel echt ergens over.”

Rick van Baaren

Professor of Behavioral Change & Society Organisatie Dynamiek, Verleider CHANGE Unlimited!

Doelgroep

CHANGE Unlimited! is ontwikkeld voor iedereen die verantwoordelijk is of verantwoordelijkheid neemt voor blijvende en succesvolle verandering in de organisatie. Deelnemers komen uit de profit en de not-for-profitsector. Ze hebben HBO/universitair werk- denkniveau en minimaal 5 jaar ervaring op een senior positie in de organisatie. 

Duur

In totaal omvat het programma 10 dagen inclusief avonden plus een extra avond voorafgaand aan de laatste dag. Er zijn 3 overnachtingen. Het programma duurt ca. 6 maanden.

Start

18 januari 2018

Plaats in opleiding

En nu?

Je hebt je opleiding gehad en wilt met je vers verworven kennis aan de slag. Met name bij een Governance-opleiding kan dat een knelpunt zijn. Dit is de reden waarom de NCD veel contacten te heeft met (startende en groei-) bedrijven die mensen met meer ervaring graag inzetten. Wij horen vaak als eerste van een zoektocht naar een nieuwe lid van RvC of RvT, maar kunnen ook bemiddelen voor bijvoorbeeld een 'stage'. Onze samenwerkingsverbanden met Qredits, Port4Growth, Grant Thornton, Topvrouwen, maar ook JCI helpen daar zondermeer bij. Zie ook Kitchen Cabinet