Governance Essentials

governance 2Je wilt je talenten inzetten om commissaris of toezichthouder te worden?
Dan is DIT dé aangewezen basisopleiding voor je!
Dit is ook een programma voor hen die graag commissaris/ toezichthouder ‘nieuwe stijl’ willen worden. Nieuwe stijl betekent nog meer dan voorheen dat je je bewust bent van een toezichthoudende functie als ‘vak’ en niet als ‘hobby’. Bovendien wil je in je rol eerder inspirator, coach, adviseur en netwerker zijn dan politie-agent. De toegevoegde waarde van de commissaris of toezichthouder staat voorop. Waarbij de fase waarin het bedrijf zich bevindt doorslaggevend is.

Waarom Governance Essentials?

– 8 daags praktijk-/functiegericht programma met 24 onderdelen
– interactieve vorm van kennis delen: korte inleidingen, bespreken van veel cases en inbreng en vragen van jou als deelnemer
– ‘verleiders’ i.p.v. inleiders (ruim 30 verschillende sprekers op zowel wetenschappelijk als professioneel gebied)
– sterke focus op de huidige en toekomstige aandachtsvelden en trends op het gebied van professioneel toezicht houden
– mogelijkheid tot ervaring opdoen via een ‘stage’
– de opzet van dit programma sluit volledig aan bij de eisen die gesteld zullen worden aan persoonlijke certificering als commissaris of toezichthouder.

DSC00149Het programma richt zich op de organisatie functies die een bijdrage leveren aan het creëren van waarde en hiermee aan de continuïteit van de organisatie (profit of non profit) nu en in de toekomst. In dit kader komen naast de richtlijnen, taken en verantwoordelijkheden van de toezichthouder ook de rol van de toezichthouder bij ‘bestaansrecht’ vraagstukken op het gebied van marketing, IT, informatie management en innovatie aan de orde.
Het programma vraagt een gedegen voorbereiding per onderdeel. Aan de hand van door de deelnemers ingebrachte vragen worden diverse aandachtsvelden interactief besproken en praktische kennis en ervaring uitgewisseld.

Een deelnemer komt voor het Governance Essentials certificaat in aanmerking wanneer hij/zij minimaal 85% van de leergang heeft bijgewoond.

Koninklijke_NBA_PE-logo_HR6cm_PMS7460cDe NBA heeft de NCD Academy officieel erkend als PE-instelling waardoor deelnemers PE-uren kunnen behalen tijdens elk van onze opleidingen en Update Sessies. Bij het succesvol afronden van Governance Essentials behaalt men 80 PE-uren.

In de Brochure, die je kunt downloaden, tref je alle informatie aan over het programma, de geplande dagen en de ‘verleiders’ die we gaan inzetten. Benieuwd naar de ervaringen van één van onze deelnemers? Sonja Koster uit Governance Essentials 7 deelt haar bevindingen in een reeks blogs. De gehele blogbundel lees je hier.

“Dit programma heeft mijn ambitie aangewakkerd om als toezichthouder op te treden. Ik zou alle deelnemers, verleiders en organisatie langs deze weg willen bedanken. Zij hebben mogelijk gemaakt dat ik mij verder heb kunnen professionaliseren op het vlak: toezichthouder.”
Sonja Koster

Deelnemer GE 7

Ncd Academy - Blokken schema - governance essentials

Doelgroep

Directeuren, Leden van Raden van bestuur, commissarissen, executives betrokken bij toezicht en advies die bewust een toezichthoudende bijdrage willen leveren vanuit deze rol aan organisatievraagstukken van vandaag, gericht op toekomstige ontwikkelingen waar een organisatie mee te maken heeft of krijgt.

Duur

4 maanden

Start

  • 19/20 september 2018 (GE 12)
  • 16/17 januari 2019 (GE 13)
  • 10/11 april 2019 (GE 14)
  • 18/19 september 2019 (GE 15)

 

Plaats in opleiding:

En nu?

Je hebt je opleiding gehad en wilt met je vers verworven kennis aan de slag. Met name bij een Governance-opleiding kan dat een knelpunt zijn. Dit is de reden waarom de NCD veel contacten te heeft met (startende en groei-) bedrijven die mensen met meer ervaring graag inzetten. Wij horen vaak als eerste van een zoektocht naar een nieuwe lid van RvC of RvT, maar kunnen ook bemiddelen voor bijvoorbeeld een 'stage'. Onze samenwerkingsverbanden met Qredits, Port4Growth, Grant Thornton, Topvrouwen, maar ook JCI helpen daar zondermeer bij. Zie ook Kitchen Cabinet