Actueel

MVO Nederland en NCD slaan de handen ineen voor een duurzame economie

Nieuws    |    9 april 2024    |    2 minuten

MVO Nederland (MVO NL) en NCD (Nederlandse vereniging van Commissarissen en Directeuren) zijn per april 2024 een meerjarige partnership aangegaan. Met deze samenwerking bouwen beide partijen aan hun gezamenlijke doelstelling om de wereld duurzamer te maken, vanuit goed leiderschap.

MVO NL stuurt de transitie naar een duurzame economie met de grootste ondernemingsbeweging van Europa en NCD vertegenwoordigd de directeuren en commissarissen die leiding dan wel toezicht geven aan deze ondernemingen die deze transitie vorm willen geven. De gezamenlijke overtuiging is dat een betere wereld begint bij beter leiderschap en deze samenwerking gaat ons weer een stuk dichter brengen bij deze betere wereld.

Om de voortgang van deze ambitie te meten, ontwikkelde MVO NL de Nieuwe Economie Index (NEx). Deze index bestaat uit zeven thema’s: nieuwe rijkdom, circulaire economie, biodiversiteit, echte prijzen, inclusief ondernemen, groene energie en transparante ketens. Deze thema’s vormen samen de nieuwe economie.

Met deze samenwerking zullen wij aandacht besteden aan deze zeven thema’s en ervoor zorgen dat het bewustzijn onder directeuren en commissarissen nog verder kan worden vergroot en hoe zij kunnen bijdragen aan het verduurzamen van onze economie. Dit zullen we doen door kennis te delen, projecten gezamenlijk vorm te geven, leergangen te ontwikkelen en tools te bieden. Samen kom je verder.

Quote Paul Geraeds (Voorzitter NCD): “Een onderneming leiden is niet meer mogelijk zonder een concrete visie op duurzaamheid, vandaar dat dit al een belangrijke plaats in onze opleidingen heeft. Door de partnership met MVO Nederland kunnen we nu een brug slaan tussen de kennis van MVO Nederland en leidinggevend Nederland.”

Quote Wouter Scheepens (Directeur-bestuurder a.i. MVO Nederland):
“Voor MVO Nederland is de transitie naar een duurzame economie een fundamentele uitdaging die niet slaagt zonder actieve inzet van directeuren en commissarissen. We gaan de compliance voorbij en zorgen dat er een positieve business case is voor bedrijven en de maatschappij waarin zij opereren. De samenwerking met NCD is hiervoor een krachtige nieuwe stap.”

Bijdrage door
Paul Geraeds - Voorzitter NCD

Gerelateerde artikelen

Bekijk alles
No image