Vrouwelijke commissarissen gezocht

Hoewel het in deze tijd als discriminerend kan worden opgevat komen we er toch eerlijk voor uit: We zijn op zoek naar meer vrouwen in Raden van Toezicht / Commissarissen. Als NCD zijn we al jaren bezig om meer vrouwen aan de top van bedrijven te krijgen. Bovendien kiezen steeds meer succesvolle bedrijven voor een Raad van Advies of Raad van Commissarissen. Er is dus dringend behoefte aan talent aan de top. Dat talent is er genoeg wat ons betreft, maar dan moet dat talent wel opgeleid (en begeleid) worden!

Governance Essentials

De opleiding Governance Essentials geeft je inzicht in de taak en rol van een commissaris of toezichthouder. Met 15 toekomstige collega’s ga je in totaal 8 dagen intensief aan de slag om het ‘vak’ te leren. Daarvoor hoef je geen grijze, doorgewinterde CEO te zijn overigens. Je talent is alles wat telt. Uiteraard is enige ervaring bij het leiding geven wel relevant.

Je kunt op basis van wat je in deze opleiding leert gelijk aan de slag als je dat wilt, denk aan een Kitchen Cabinet of Raad van Advies. De NCD is het ecosysteem waar je de juiste mensen ontmoet om deze rollen mee te kunnen vervullen. Want vergis je niet, het is wel een vak waar je het nodige voor moet doen. We hebben met iedereen die belangstelling heeft daarom ook een intake gesprek om samen met jou na te gaan of jouw talent, inzet en achtergrond past.

Intervisie

Na de Governance Essentials zorgen we er ook voor dat je begeleiding krijgt door ervaren collega’s en gebruik kunt maken van intervisiegroepjes om praktijk en theorie voortdurend aan elkaars ervaringen te kunnen toetsen!

Je kunt je ook laten certificeren als commissaris. Het Register Certified Board Member (RCBM) is een bewijs van professionaliteit voor non-executive bestuurders die een rol in een Raad van Commissarissen of Raad van Toezicht serieus nemen, die investeren in kennis, kunde en zich voortdurend bewust zijn van hun sociaal-maatschappelijke verantwoordelijkheid. Daarvoor hebben we een Professional Education (PE) programma ontwikkeld dat je daartoe in staat stelt.

Over de NCD

De Nederlandse vereniging van Commissarissen en Directeuren (NCD) is hét platform voor leiderschap en toezicht. Een community van leden die eindverantwoordelijkheid dragen als directeur, commissaris of toezichthouder. De plek waar je als (beginnend) toezichthouder je hart kan ophalen en je laten inspireren, reflecteren en leren.

De komende jaren komen er 5.500 vacatures. Steeds meer bedrijven kiezen voor een Raad van Advies, Raad van Inspiratie of Kitchen Cabinet; kansen genoeg dus! Interesse om je talent in te zetten als commissaris of toezichthouder? Neem dan contact op!


Het aanscherpen van persoonlijke visie en competenties van leiders en toezichthouders is een zaak van life time learning.

Contact

NCD Academy
Amersfoortseweg 98
3941 EP Doorn
088-6232300

NCD Academy AVG Privacybeleid
ncd@ncd.nl

Contactformulier

14 + 6 =