Kitchen Cabinet

Ondernemers zijn op zoek naar commissarissen.

Commissarissen zijn op zoek naar ondernemers.

Als netwerkorganisatie brengen we jullie als matchmaker met elkaar in contact.

Kennismaken

Goede gesprekken

Waardevol Toezicht

‘Ervaring opdoen in een niet-uitvoerende rol’

Onderzoek toont aan dat bedrijven die zich vroegtijdig omringen door ervaren mensen, een veel grotere kans op blijvend succes hebben dan bedrijven die dat niet doen. Daarom het Kitchen Cabinet, waarbij we (toekomstige) commissarissen verbinden met ondernemers.

Keukentafelcommissaris

Wat is er mooier als je vanaf het begin kunt profiteren van wijze mannen en vrouwen die je helpen om meerwaarde te realiseren. Met relevante kennis en ervaring voor de fase waarin je bedrijf zich bevindt. Waar je van tijd tot tijd mee aan tafel gaat zitten en de gang van zaken doorneemt, je dilemma’s mee deelt. Een soort van ‘keukentafelcommissaris’ dus. Door het – een Raad van Commissaris – simpeler te maken, maar het voordeel te behouden, neemt de kans toe dat een bedrijf succesvol wordt.

Keuken Kabinet

Bedrijven kunnen een eigen Kitchen Cabinet samenstellen. Gerard van Vliet, directeur van de NCD en geestelijk vader van deze aanpak: “De term komt uit Amerika, waar een president zijn eigen raadgevers om zich heen verzamelde, zijn zogenaamde Kitchen Cabinet ofwel Keuken Kabinet. In informele sfeer biedt dit de ondernemer een prima klankbord. Daar gaat het om.” Als het bedrijf groeit komt het in de fase van de Inspiration Board, waarbij de ondernemer zelf al voldoende ervaring heeft opgebouwd, maar het vooral draait om de inspiratie om het nog beter te gaan doen. Ook daar is het informele karakter nog steeds de basis.

Leren inspireren

Deelnemers aan het programma Governance Essentials hebben de gelegenheid zich kandidaat te stellen voor een rol in een Kitchen Cabinet. Een ideale manier om ervaring op te doen in een niet-uitvoerende rol. Een rol die zeker in kleinere bedrijven vooral draait om inspiratie, coaching, adviseren en een proactieve houding. De NCD zorgt voor de match van kandidaten en bedrijf.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Heleen Sluijs.

}

Regelmatig overleg

Wisselend per bedrijf

Je maakt zelf de afspraken

Gratis


Het aanscherpen van persoonlijke visie en competenties van leiders en toezichthouders is een zaak van life time learning.

Contact

NCD Academy
Amersfoortseweg 98
3941 EP Doorn
088-6232300

NCD Academy AVG Privacybeleid
ncd@ncd.nl

Contactformulier

3 + 6 =

Beoordeling deelnemers

Verleiders