NCD ACADEMY

Over ons

NCD Academy biedt educatieprogramma’s voor Leadership en Governance. Naast meerdaagse programma’s zijn er ook eendaagse opleidingen en verdiepingssessies voor executives en non-executives. Vaak zijn de programma’s ontwikkeld samen met onze leden, vanuit de praktijk en met veel voorbeeldcases.

NCD Academy

De NCD Academy is opgericht in 2015, vanwege een blijvende behoefte onder leden en niet-leden van de NCD voor een basisopleiding voor commissarissen. Het aanbod aan programma’s is de afgelopen jaren flink uitgebreid. Voor zowel commissarissen (Governance) als directeuren en leiders (Leadership) is er een up-to-date programma-aanbod. De mix van Inspireren, Reflecteren en Leren staat daarbij voorop.
De opleidingen van NCD Academy kenmerken zich door hoge kwaliteit, grote diversiteit aan onderwerpen en vele cases tijdens de bijeenkomsten. De opzet van de programma’s is intensief en duurt veelal meerdere dagen (inclusief diners), waardoor een sterke mate van (onderlinge) verbondenheid ontstaat binnen deelnemende groepen. Met de nieuw vergaarde kennis ga in de praktijk aan de slag. En tijdens de terugkom diners van alumni kun je ervaringen delen en nieuwe inspiratie opdoen.

Life Time Learning is Live Time Learning

Life Time Learning geldt ook voor commissarissen en directeuren. Dat vraagt investeren in tijd en aandacht, waarbij we het beste leren met en van elkaar. Live Time Learning dus, waarbij de integratie van kennis, kunde en vaardigheden ons in staat stellen de rol als leider of toezichthouder te blijven vervullen. Als directeur, commissaris of toezichthouder staan we voor enorme uitdagingen. We hebben niet meer voldoende aan onze oude vertrouwde ‘hard skills’.
Veranderingen in de wereld om ons heen vragen bijvoorbeeld om inzicht in digitale ontwikkelingen, sociale media, nieuwe businessmodellen en een veranderend HR-landschap. Naast de ‘hard skills’ gaat het steeds vaker over de ‘dynamic skills’: emotionele en sociale intelligentie, creativiteit, een juiste dosis passie, een goed inzicht in de morele consequenties en zicht op je eigen kwetsbaarheid. Skills die een must zijn voor elke directeur, commissaris of toezichthouder.

Verleiders

Ruim 30 ervaren professionals, bij ons bekend als verleiders, zijn verbonden aan NCD Academy. Deze groep blijft groeien. Waarom? Omdat de actualiteit van onderwerpen constant verandert en nieuwe, inspirerende leiders ons meenemen in de materie. Mede dankzij de enorme ervaring en hun presentatie skills vormen deze verleiders het hart van de programma’s. Voorbeelden van verleiders zijn Francois Carstens (familiebedrijven), Victor Gilsing (innovatie), Lizzy Doorewaard (corporate governance), Nicolette Loonen (integrated reporting), Wilco Oostwouder (juridisch), Esther Janssen (cultuur) en Roeland van Straten (strategie)

PE-punten

Alle programma’s bij de NCD Academy kennen eenzelfde focus en sterk interactieve opzet. Allereerst besteden we bijzonder veel tijd aan onderzoek en afstemming met ervaren mensen bij de samenstelling van de opleiding. Het is niet voor niets dat Cedeo Governance Essentials beoordeelt met een 9,1. Dat maakt ons trots, maar niet lui: via evaluaties stemmen wij voortdurend af of de aangeboden leerstof overeenkomt met verwachtingen, actualiteit en niveau van de groep.

Verschillende instanties honoreren onze opleidingen met PE-punten vanwege de hoge kwaliteit. Zo kun je (als RA accountant) via de NBA, of als commissaris via het Register Certified Board Member PE-punten ontvangen.

Ervaring

‘Leiderschap en governance versterken’

“Boeiend en voedend om te zien hoe leiderschap en governance elkaar kunnen versterken.”

– Theo Houterman

Adres

Amersfoortseweg 98
3941 EP Doorn

Telefoon

088 623 2300

E-mail

ncd@ncd.nl