NCD ACADEMY

Kitchen Cabinet

Ondernemers zijn op zoek naar commissarissen. Commissarissen zijn op zoek naar ondernemers.

NCD Academy brengt commissarissen en ondernemers als matchmaker met elkaar in contact.

Ervaring opdoen als commissaris

Onderzoek toont aan dat bedrijven die zich vroegtijdig omringen door ervaren mensen, een veel grotere kans op blijvend succes hebben dan bedrijven die dat niet doen. Daarom het Kitchen Cabinet, waarbij we (toekomstige) commissarissen verbinden met ondernemers.

Keukentafelcommissaris

Wat is er mooier als je vanaf het begin kunt profiteren van wijze mannen en vrouwen die je helpen om meerwaarde te realiseren. Met relevante kennis en ervaring voor de fase waarin je bedrijf zich bevindt. Waar je van tijd tot tijd mee aan tafel gaat zitten en de gang van zaken doorneemt, je dilemma’s mee deelt. Een soort van ‘keukentafelcommissaris’ dus. Door het – een Raad van Commissaris – simpeler te maken, maar het voordeel te behouden, neemt de kans toe dat een bedrijf succesvol wordt.

Bedrijven kunnen een eigen Kitchen Cabinet samenstellen. Gerard van Vliet, directeur van de NCD en geestelijk vader van deze aanpak: ‘De term komt uit Amerika, waar een president zijn eigen raadgevers om zich heen verzamelde, zijn zogenaamde Kitchen Cabinet.’ Als het bedrijf groeit komt het in de fase van de Inspiration Board, waarbij de ondernemer zelf al voldoende ervaring heeft opgebouwd, maar het vooral draait om de inspiratie om het nog beter te gaan doen.

Leren inspireren

Governance Essentials-deelnemers hebben de mogelijkheid zich kandidaat te stellen voor een rol in een Kitchen Cabinet. Een manier om ervaring op te doen in een niet-uitvoerende rol. Een rol die zeker in kleinere bedrijven vooral draait om inspiratie, coaching, adviseren en een proactieve houding. De NCD zorgt voor de match van kandidaten en bedrijf.

Ervaring

‘Genoten van cases en deelnemers’

“Ik ben erg blij met de opleiding Governance Essentials van NCD Academy. Ik heb acht dagen genoten van alle gastsprekers en cases, maar ook van alle deelnemers. Het belang van nóg beter doorvragen, wikken en wegen en zorgvuldig beslissen kwam sterk naar voren. De ondersteuning en versterking van deze processen is heel belangrijk in mijn werk.”

– Anneloes Taekema

Kalender

Agenda

03

Aug

Informatieborrel Governance Essentials

Een kennismaking met Governance Essentials.

Meer info

Op 3 augustus 2020 ben je welkom op de informatieborrel van Governance Essentials. NCD Academy je uit om onder het genot van een drankje kennis te maken met het programma, de programmaleiders en de prachtige locatie. Tijdens deze governance experience heb je de mogelijkheid om andere potentiële deelnemers te ontmoeten. De bijeenkomst vindt online plaats  van 16.30 tot 18.00 uur. Meer informatie vind je op de website van NCD Academy.

14

Sep

Informatieborrel Governance Essentials

Een kennismaking met Governance Essentials.

Meer info

Op 14 september 2020 ben je welkom op de informatieborrel van Governance Essentials. NCD Academy je uit om onder het genot van een drankje kennis te maken met het programma, de programmaleiders en de prachtige locatie. Tijdens deze governance experience heb je de mogelijkheid om andere potentiële deelnemers te ontmoeten. De bijeenkomst vindt plaats op Landgoed Zonheuvel in Doorn van 16.30 tot 18.00 uur. 

03

Nov

Dag van het Commissariaat 2020

Een must voor iedere commissaris en toezichthouder.

Meer info

De Dag van het Commissariaat vindt plaats op dinsdag 3 november. Deze editie staat in het teken van ‘Roaring 20’s’, een hint naar de hectische periode die ons te wachten staat. Waar moet je je als commissaris/toezichthouder op voorbereiden en hoe ga je hier mee om? Lees er alles over via de website van de Dag van het Commissariaat. Ben jij erbij?

Adres

Amersfoortseweg 98
3941 EP Doorn

Telefoon

088 623 2300

E-mail

ncd@ncd.nl