Innovation Essentials

Waarom is innoveren zo moeilijk? Innovatie anno 2020 vraagt up-to-date kennis én de juiste mindset. In het programma Innovation Essentials maken deelnemers een reis langs alle aspecten voor succesvolle innovatie. Geen doorsnee kennisdeling, maar samen actief denken, doen, delen en durven. Het creëren van de juiste mindset voor innovatie staat centraal tijdens Innovation Essentials.

Waarom Innovation Essentials?

Innovatie staat hoog op de agenda van directeuren, CXX’s, DGA’s, leden van de Raad van Bestuur en MT). NCD Academy presenteert daarom Innovation Essentials een programma waarmee je op interactieve wijze de concepten ontdekt achter de verschillende vormen van innovatie, leert werken met een innovatieteam, kennismaakt met de kritische succesfactoren van het uitwerken van innovatie-programma’s en vooral ‘buiten de vakjes’ leert denken. De juiste mindset creëren is de kern van het programma.

Innovation Essentials onderscheidt zich door een gebalanceerde mix van inzicht en overzicht. Deelnemers krijgen toegang tot een online bibliotheek met recente artikelen en checklists. De sessies vinden plaats op inspirerende locaties zoals Strijp S in Eindhoven. Deelnemers werken met veel verschillende werkvormen (van yoga tot escape-rooms), inleiders met bewezen innovatie-ervaring Het programma staat onder leiding van twee ervaren innovatie reisleiders.

Innovation Essentials-deelnemers ervaren in 8 dagdelen aan 15-20 deelnemers inzicht- en ervarings­momenten om in de rol van taakverantwoordelijke leider innovatieprogramma’s te kunnen initiëren, te modereren en/of te begeleiden.

Wat biedt Innovation Essentials?

Na het volgen van Innovation Essentials

  • Heb je een goed overzicht van recent ontwikkelde en momenteel gebruikte innovatie strategieën en concepten;
  • Heb je inzicht en ervaring opgedaan met het ontwikkelen van de juiste die vigerende, buiten de lijntjes denkende mindset. Dit is een van de meest relevante succes elementen van innovatie;
  • Heb je handvatten om op een effectieve wijze innovatieteams aan te sturen;
  • Heb je concrete en gedetailleerde informatie over de sterkte en zwakte in de eigen innovatie omge­ving uitgewerkt in de praktijk ontwikkelde scans; heb je toegang tot een online bibliotheek met recente documenten, artikelen en checklists;
  • Heb je in afstemming met gelijkwaardige deelnemers je eigen visie en mogelijke aanpak op innovatieprogramma’s besproken en getoetst.

Profiel deelnemers Innovation Essentials

  • De deelnemers hebben een senior managementrol en hebben enige ervaring met innovatie programma’s;
  • Zijn momenteel of op korte termijn eind- of deelverantwoordelijk voor het opzetten en/of uitvoeren van innovatie programma’s;
  • Binnen mogelijke ideeën voor innovatie met gelijkwaardige deelnemers spreker of toetsen;
  • Maken tijd voor een goede voorbereiding van de sessies door de eigen case met behulp van de aangereikte best practices, concepten en hulpmiddelen op te zetten;
  • Zijn zich bewust van het feit dat zonder (nieuwe) creativiteit innovatie gedoemd is om te mislukken en staan open om dit op verschillende manieren te onderzoeken.

Praktische informatie
Locaties
Cumulus Park
Amsterdam
Innovation Powerhouse
Eindhoven
C-Bèta
Hoofddorp
Creative Valley
Utrecht
Tijd
4 dagen / 8 dagdelen
+ kennismakingsdiner
Kosten
€ 4.400,00 (NCD-leden)
€ 4.800,00 (niet-leden)
inclusief overnachting,
lunches en diner.
Exclusief BTW.
Meer weten?
Bel of mail naar NCD Academy via ncd@ncd.nl of 088 623 23 00


Het aanscherpen van persoonlijke visie en competenties van leiders en toezichthouders is een zaak van life time learning.

Contact

NCD Academy
Amersfoortseweg 98
3941 EP Doorn
088-6232300

NCD Academy AVG Privacybeleid
ncd@ncd.nl

Contactformulier

9 + 4 =