Governance Dynamics

governance 6Media herinneren ons dagelijks dat de toekomst van besturen en bestuurders essentieel gaat veranderen. Maar wat hebben huidige en toekomstige veranderingen voor invloed op de boardroom? Governance Dynamics biedt deelnemers inzicht in efficiënt samen werken in de bestuurskamer. De focus ligt op actief inzicht en ervaring aanscherpen door middel van vraagstukken en dilemma’s op het gebied van samenwerken en keuzen maken.

 

Persoonlijk leerpad

Aan de hand van de besproken cases sla je de brug naar je eigen situatie. Je ervaart wat het betekent voor de interactie en relaties waar jij als bestuurder of commissaris mee te maken hebt. Je eigen rol als bestuurder of commissaris staat centraal in dit leerprogramma. Dat doen we door het programma te richten op bewustwording, ervaren, toetsen en reflecteren van de specifieke aspecten van de formele maar vooral informele processen rondom de vergadertafel op Cxx niveau. Dit leerpad laat je zien wat jouw toegevoegde waarde is of kan zijn als bestuurder of commissaris en geeft inzicht in je bestuurdersprofiel.

Ncd Academy - Blokken schema - governance dynamics

Doelgroep

Toezichthouders en professionals die op boardroom niveau werken

Duur

3 dagen van ieder drie dagdelen, kennismakingssessie vooraf, en intervisie over een periode van 2 maanden. Inbreng van eigen case(s) is verplicht.

Start

Bij voldoende aanmeldingen start de opleiding.

 

Plaats in opleiding:

En nu?

Je hebt je opleiding gehad en wilt met je vers verworven kennis aan de slag. Met name bij een Governance-opleiding kan dat een knelpunt zijn. Dit is de reden waarom de NCD veel contacten te heeft met (startende en groei-) bedrijven die mensen met meer ervaring graag inzetten. Wij horen vaak als eerste van een zoektocht naar een nieuwe lid van RvC of RvT, maar kunnen ook bemiddelen voor bijvoorbeeld een 'stage'. Onze samenwerkingsverbanden met Qredits, Port4Growth, Grant Thornton, Topvrouwen, maar ook JCI helpen daar zondermeer bij. Zie ook Kitchen Cabinet