Digitaal of Wartaal in de Boardroom

Digitaal leiderschap, digitale transformatie, digitale revolutie… niemand in de boardroom kan het zich nog veroorloven de kop in het zand te steken als het om ‘digitaal’ gaat! Met de vraag of we, als boardroom, dezelfde vergissing gaan maken als 20 jaar geleden. Toen werd internet onderschat en gingen anderen er met de riante buit vandoor. Gaan we anno 2018 ‘digitaal’ onderschatten en de buit wederom aan anderen geven?

Nee, dus! Volg de tweedaagse Braining: Digitaal of Wartaal in de Boardroom.

Digitale vraagstukken

Digitale basiskennis

Digitale vaardigheden

Welke vragen over digitalisering stel jij?

In twee dagen (vijf dagdelen) leer je de basis kennen voor Digitaal in de Boardroom, zodat wartaal voorkomen wordt. Dat alles vanuit het principe: overzicht, inzicht en uitzicht.

Je hebt overzicht nodig over alles wat er ‘digitaal’ al is of op korte termijn gaat doorbreken en je positie als organisatie op z’n kop kan gaan zetten. Virtual Reality, Augmented Reality, Robotics, Waerables, Artificial Intelligence, Blockchain…. Wat is het en wat kun je ermee?

Je hebt inzicht nodig in de mogelijkheden en talenten van je eigen organisatie om er succesvol mee te kunnen zijn. De impact van veranderingsbereidheid, het veranderingsvermogen, maar ook dat van investeringsruimte, de ICT Legacy en de ‘fit’ met je organisatie en zijn omgeving.

Je hebt uitzicht nodig om te kunnen beslissen welk veranderingsscenario voor jou de beste is en wat dat voor consequenties heeft. Dat doen we met een interactieve aanpak, sprekende filmpjes, een illustere case en een drietal verleiders uit de praktijk. Maar vooral door je eigen inzet, want je wordt voortdurend uitgedaagd een actieve bijdrage te leveren!

Deelnemers per sessie

Digitalisering aandachtspunten

PE-punten

Tweedaagse Braining 23 en 24 januari 2019

Doelgroep

Leiders en toezichthouders die beslissingen moeten nemen over het ja of nee (en …  hoe en wanneer) inzetten van (nieuwe) digitale technieken, zoals VR/AR, Blockchain, Robotics, AI of Wearables en het implementeren ervan in organisaties.

 Wat leer je

  • Welke digitale technieken er al beschikbaar zijn cq. beschikbaar komen;
  • Welke impact deze digitale technieken kunnen hebben voor je organisatie;
  • Hoe deze strategisch zijn in te zetten voor je organisatie;
  • Welke scenario’s voor je organisatie van belang kunnen zijn;
  • Welke succesfactoren de implementatie kent;
  • Wat de bestuurlijke valkuilen en dilemma’s zijn bij de afwegingen en de beslissingen in de boardroom.

> Prijs inclusief online bibliotheek, literatuur, lunch, diner en overnachting (ex. BTW)
> 20 PE-punten

}

2 dagen/
5 dagdelen

Landgoed Zonheuvel

Doorn

Z

Data

  • 23 en 24 januari 2019

 

 

 

€ 2.300,00

NCD-leden: € 1.990,00

De verleiders en omleiders

van Digitaal of Wartaal in de Boardroom

Maria Menger
Organisatiepsycholoog en ervaren in de vele menselijke valkuilen die een digitale implementatie met zich meebrengt.

Gerard van Vliet
Geestelijk vader van het woord ‘Digibeet’ en schrijver van o.a. ‘Digitale Diarree, de impact van internet’ (1997) en ‘Digital Sense, zin en onzin van Digitaal Leiderschap’ (2018).

Gerard Citroen
Gepokt en gemazeld in de ICT-wereld. Momenteel, naast governance-expert, ook toezichthouder bij een wereldspeler op het gebied van Facial Recognition.

En … drie TOP verleiders, die alle drie in de praktijk bezig zijn met de digitale transformatie. De namen maken wij binnekort bekend.

Er is meer…

Na afloop kun je gedurende een jaar gebruik maken van een exclusieve bibliotheek met filmpjes en artikelen, die constant wordt geactualiseerd. Bovendien krijg je een preview exemplaar van het boek van Gerard van Vliet over ‘Digital Sense, zin en onzin van Digitaal Leiderschap’, dat najaar 2018 verschijnt.

“You can make excuses or
you can make it happen”


Het aanscherpen van persoonlijke visie en competenties van leiders en toezichthouders is een zaak van life time learning.

Contact

NCD Academy
Amersfoortseweg 98
3941 EP Doorn
088-6232300

NCD Academy AVG Privacybeleid
ncd@ncd.nl

Contactformulier

6 + 11 =