Governance Chair

Als voorzitter van een Raad van Commissarissen of Raad van Toezicht wordt veel van je gevraagd. Je kunt niet terugvallen op je ervaring als executive, want een non-executive rol is toch echt iets anders. Denk bijvoorbeeld aan complexe vraagstukken op de agenda, een wisselend team en de ogen van alle stakeholders gericht op je toezichthoudende functie. De manier van omgaan met alle stakeholders en je wijze van invullen van de voorzittersrol van een RvC/RvT is net even anders. Daarnaast verandert de rol sterk. Toezicht staat immers meer dan ooit in de schijnwerpers, in een omgeving die steeds uitdagender wordt.

Waarom Governance Chair?

Governance Chair is afgestemd op het behandelen van specifieke voorzittersvraagstukken en succesfactoren. Het aanscherpen van en delen van kennis en ervaringen staat voorop. Tijdens het 7 dagdelen (kennismakingsdiner en 3 dagen / 6 dagdelen) durende programma behandelen we onder meer: wat maakt het verschil tussen een voorzitter en een goede voorzitter? Wat kan een voorzitter doen om waardecreatie van respectievelijk de individuele leden van de RvC/RvT, de RvC/RvT als team en de relevante stakeholders te optimaliseren? Welke trends hebben nu en in de toekomst impact op het functioneren van de voorzitter van RvC/RvT?

Wat biedt Governance Chair?

De structuur en uitvoering van het programma kenmerken zich door:

 • Online bibliotheek met up-to-date materiaal, hulpmiddelen en tips gericht op de rol en functioneren van een voorzitter RvC/RvT;
 • Een sterk interactieve opzet;
 • Zorgvuldig geselecteerde aandachtsvelden, vraagstukken en cases op basis van NCD-onderzoek;
 • Ruimte voor inbreng en discussie over de kernthema’s, vraagstukken en dilemma’s van de voorzittersrol;
 • Ervaren verleiders die niet presenteren, maar vooral faciliteren;
 • Actief betrekken van de kennis en ervaring van de deelnemers, door een uitgebreid voorgesprek en een briefing naar verleiders;
 • Uiterste zorg voor een optimale samenstelling van een kleine groep deelnemers.
  Deelnemers aan Governance Chair hebben: 

  • Meerdere jaren ervaring als commissaris of toezichthouder in een RvC/RvT;
  • Zijn of worden benoemd als voorzitter van een RvC/RvT.

  Naast jouw ervaring kijken we in het intakegesprek vooral naar de motivatie om deel te nemen. De opzet en inhoud van het programma is afgestemd op deelnemers die willen investeren in hun vak en zich bewust zijn van hun (toekomstige) rol. Maar ook samen met andere vakgenoten op een plezierige en intensieve wijze actief willen onderzoeken wat de kritische factoren, best practices en veranderingen zijn die van invloed zijn op de rol van de voorzitter. Nu en in de toekomst.

  Kennismaken met Governance Chair?

  Informatieborrel

  Je bent van harte welkom op de informatieborrel.
  We nodigen je uit om onder het genot van een drankje kennis te maken met het programma Governance Chair, de programmaleiders en de prachtige locatie van onze bijeenkomsten. 

  Houd de pagina in de gaten voor nieuwe data. 

  Praktische informatie

  Duur

  3 dagen/7 dagdelen

  Data

  • 12 mei 2020
  • 6 oktober 2020

  Kosten

  € 2.650,00
  NCD-leden: € 2.390,00
  Premium NCD-leden: € 2.140,00
  (prijzen zijn excl. BTW)

  Heb je vragen over Governance Chair? Stel je vragen gerust aan Priscilla van den Born.


  Het aanscherpen van persoonlijke visie en competenties van leiders en toezichthouders is een zaak van life time learning.

  Contact

  NCD Academy
  Amersfoortseweg 98
  3941 EP Doorn
  088-6232300

  NCD Academy AVG Privacybeleid
  ncd@ncd.nl

  Contactformulier

  6 + 4 =