NCD Academy Booster

Dynamiek in de bestuurskamer

Effectiever samenwerken in de bestuurskamer, hoe doe je dat next level? NCD Academy biedt op 15 februari een live Booster sessie aan waarin je leert meer impact te maken op de dynamiek in de bestuurskamer (directie en RvC/RvT).

Effectiever samenwerken in bestuurskamer

Verschillen van inzicht en conflicten zijn onderdeel van het bestaan van elke bestuurder en toezichthouder. Je gelijk halen is niet het belangrijkste, maar wat dan wel? Tijdens deze intensieve, korte training ga je (in alle vertrouwelijkheid) in gesprek over conflicten die jij en de andere deelnemers zelf inbrengen.

Deze Booster sessie is uniek door de opzet:

  • kleine groep gelijkgestemde leiders van stevig kaliber om van en met elkaar te leren in een vertrouwelijke setting
  • focus op jouw praktijksituatie en het boosten van jouw boardroom interventie-skills
  • concrete handvatten om meer impact te maken
We vragen jou een dilemma of conflictsituatie te sturen. De casussen worden anoniem behandeld (tenzij je zelf anders verkiest op dat moment). Dit mag een situatie zijn uit het verleden maar ook een zaak dat nu speelt of wat je in de toekomst verwacht.

Vanuit professioneel perspectief zullen trainers Kirsten Heukels en Jeroen Slop handvatten geven en verschillende aspecten van interveniëren op de dynamiek belichten. Daarmee leer je (nieuwe) interventie-opties af te wegen en bewuste keuzes te maken. Alle deelnemers worden uitgenodigd om mee te denken, invalshoeken te geven en hun eigen ervaring te delen. Zo krijg je een breder beeld op en concrete handvatten voor het voorkomen, ontstaan en regisseren van een conflict.

“Goed voorbereid, scherp en vol met theorie en ervaring”

Deelnemer Masterclass Conflict in de boardroom

Meer impact

Boosters NCD Academy

Wat levert het op?

  • Verbinding, dialoog over herkenbare moeilijke situaties en fouten die we hierin maken, maar ook invoelen en meevoelen met elkaar.
  • Handvatten om de soms complexe dynamiek te beschouwen en keuzes te maken.
  • Toepasbare skills om meer impact te hebben op wat er gebeurt in de bestuurskamer.
  • Concrete voorgenomen acties om in jouw praktijk de nieuwe inzichten en skills in de bestuurskamer in te zetten.

Als lerende leider wil jij van & met betekenis zijn. Om dat te doen is het nodig om voortdurend te blijven leren omdat de context van en eisen aan jouw rol voortdurend veranderen. De Booster sessies van NCD Academy zijn erop gericht om jou als leider te helpen om jouw kennis en skills op peil te houden, voortdurend te actualiseren en aan te scherpen. Door het jaar heen worden deze korte, intensieve en interactieve sessies rondom diverse thema’s aangeboden om je in de breedte te blijven ontwikkelen en direct in de praktijk van jouw bestuurskamer te brengen, vanuit de vertrouwelijkheid en gelijkgestemdheid die hoort bij een vereniging: leren van en met andere leiders met stevige eindverantwoordelijkheid, ambities en purpose.

Expert

Jeroen Slop

Jeroen Slop is commissaris bij KNVB en was onder meer financieel topman bij Ajax. Als ervaren bestuurder maakte hij verschillende bestuursdiscussies en -conflicten mee en heeft hij veel ervaring met bestuurlijke vraagstukken.

Expert

Kirsten Heukels

Profiler / Crisis- en gijzelingsonderhandelaar Kirsten Heukels is expert op het gebied van menselijk gedrag. Daarbij analyseert zij gezichtsexpressies, in combinatie met stemgebruik en lichaamstaal, ten behoeve van het oplossen van extreme (communicatie)situaties. Kirsten is daarnaast (inter)nationaal actief als docent en coach.

Op bezoek bij KNVB Campus

Een van onze leerprincipes is Leren is beleven. Jeroen Slop, commissaris bij de KNVB, is één van de experts die deze Booster verzorgt. Daarom organiseren we deze op de KNVB campus: dat geeft kleur en beleving bij de ervaringen die hij inbrengt.

KNVB Campus

Woudenbergseweg 56
3707 HX Zeist

Datum

Dinsdag 15 februari 2022

16:00-20:00 uur

Investering

€295

ex. 21% Btw
voor Premium-leden

€495

Ex. 21% Btw
voor NCD-leden

€695

ex. 21% Btw
voor niet-leden

 

Kosteloos annuleren is mogelijk tot 26 januari aanstaande. Daarna zijn wij genoodzaakt om alsnog het bedrag in rekening te brengen. 

PE

Permanente Educatie

Na het volgen van deze booster ontvang je

4 PE-punten

Meer info?

Wil je meer informatie over de booster?
Neem contact op met Priscilla van den Born, coördinator NCD Academy.

Adres

Amersfoortseweg 98
3941 EP Doorn

Telefoon

088 623 2300

E-mail

ncd@ncd.nl