Dynamic Leadership

Het programma Dynamic Leadership richt zich op leidinggevenden en toezichthouders die hun persoonlijke ontwikkeling als leider willen beetpakken. Aan de hand van de dynamic skills, oftewel de softe kant van leiderschap. De focus ligt daarbij op verantwoordelijk leiderschap, gericht op de toekomst. Als deelnemer gebruik je je eigen dynamische werkomgeving als leeromgeving, zodat je direct concreet ervaring opdoet.

Waarom Dynamic Leadership? Omdat verbinden, inspireren, samen ontwikkelen en gezamenlijk leren steeds belangrijker worden. Om ook de leider van de toekomst te kunnen zijn.

Nieuwe vormen

Nieuwe structuren

Dynamic skills

‘Soft skills van voorheen noemen we nu dynamic skills’

De stijl van leidinggeven van nu is niet de stijl van leidinggeven van de toekomst. Zekerheden werken niet meer, veranderingen volgen elkaar in rap tempo op, tijd voor bezinning is beperkt. Of we het willen of niet, er ontstaat een andere werkelijkheid en de behoefte aan ander leiderschap. Waarbij je ook wordt geconfronteerd met een andere rol over leiderschap; arbeidsverbanden worden losser, nieuwe generaties stellen andere eisen en giving control en kennisdelen zijn steeds vanzelfsprekender.

In die dynamiek moet jij als leider en persoon in staat blijven een positieve bijdrage te leveren binnen jouw organisatie. Het programma Dynamic Leadership richt zich op leidinggevenden die hun persoonlijke ontwikkeling als leider willen verrijken aan de hand van Dynamic Skills. De deelnemers gebruiken hun eigen dynamische werkomgeving als leeromgeving om hiermee concreet ervaring op te doen.

De structuur en uitvoering van het programma kenmerken zich door:

  • Actuele online bibliotheek, hulpmiddelen en tips gericht op de rol en functioneren van een directeur en toezichthouder;
  • Een sterk interactieve opzet;
  • Ruimte voor inbreng en discussie over de soft skills (de 6 Q’s): EQ, MQ, KQ, PQ, CQ, SQ;
  • Ervaren verleiders die niet alleen presenteren, maar vooral faciliteren;
  • Gebruik van jouw eigen dynamische werkomgeving als leeromgeving;
  • 8 sessies van 3 dagedelen (inclusief lunch en diner).

Deelnemers aan Dynamic Leadership hebben: 

  • Minimaal 5 jaar ervaring als directeur of senior manager;
  • Zijn zich bewust van hun belangrijke bijdrage bij veranderingen rondom leiderschap;
  • Zijn in staat om ruimte te creëren om te experimenteren met opgedane inzichten in hun eigen organisatie aan de hand van groeifilosofie: leren – inspireren – reflecteren;
  • Zijn in staat zich open te stellen en benieuwd naar een eerlijk beeld over hun sterke en minder sterke leiderschapskwaliteiten.

Naast jouw ervaring kijken we in het intakegesprek vooral naar de motivatie om deel te nemen. De opzet en inhoud van het programma zijn afgestemd op deelnemers die willen investeren in hun vak en zich bewust zijn van hun (toekomstige) rol. Maar ook samen met andere vakgenoten op een plezierige en intensieve wijze actief willen onderzoeken wat de kritische factoren, best practices en veranderingen zijn die van invloed zijn binnen de rol van de directeur.

De Q's

%

Maximaal deel

PE-punten

‘De intervisie als onderdeel van het programma was voor mij doeltreffend. Zowel de methode als de uitkomst.’

‘Tijdens de opdrachten liep ik in gedachten steeds de verschillende afdelingen langs waar ik een leidende rol vervul. Bijzonder om op deze manier naar mijn rol te kijken en de toegevoegde waarde te zien die ik kan hebben. Er is veel in de week gelegd.’

}

23 dagdelen/

7 dagen

Midden Nederland

Najaar 2018

€ 5.875,00
NCD Leden €  5.375,00

Brochure Dynamic Leadership

Door onderstaand formulier in te vullen kun je onze digitale brochure downloaden. Jouw gegevens zullen we slechts gebruiken voor de velden die je invult. Wil je direct contact? Dat kan natuurlijk ook! Bel of mail met Heleen Sluijs, coördinator van de NCD Academy. Dat kan via heleensluijs@ncd.nl of 088 623 23 00.

Aanvragen: Brochure Governance Essentials

Vul hier onder ter controle je e-mailadres in. Dit met oog op de veiligheid van jouw en onze gegevens. Je wordt verwezen naar het invulformulier in een beveiligde omgeving.Het aanscherpen van persoonlijke visie en competenties van leiders en toezichthouders is een zaak van life time learning.

Contact

NCD Academy
Amersfoortseweg 98
3941 EP Doorn
088-6232300

NCD Academy AVG Privacybeleid
ncd@ncd.nl

Contactformulier

11 + 3 =

Beoordeling deelnemers

Verleiders