Digital Value in de Boardroom

Digitaal leiderschap, digitale transformatie, digitale revolutie…
Geen enkele boardroom-member kan de digitalisering ontkennen.
Twintig jaar geleden werd internet onderschat en gingen anderen er met de riante buit vandoor. Hoe profiteer jij als bestuurder of commissaris van de digitalisering?

Volg het eendaagse programma Digital Value in de Boardroom, 
voor executives en voor non-executives (Governance).

Digitale vraagstukken

Digitale basiskennis

Digitale vaardigheden

Executive of Non-Executive?

Voor wie?

 

Executives
22 januari (VOL)
Governance Digital Value voor executives richt zich op het verdiepen en aanscherpen van kennis, inzicht, en overzicht van leden van RvB/MT’s zodat zij in staat zijn om leiding te geven aan het ontwikkelen, uitvoeren of verbeteren van duurzame waarde creatie met digitale technologie als basis.

 

Non-executives
23 januari (VOL)
Governance Digital Value voor non-executives: richt zich op het verdiepen en aanscherpen van kennis inzicht, en overzicht van leden van RvC/RvT/RvA’s zodat zij in staat zijn om een bijdrage te leveren bij het faciliteren van ontwikkelen, uitvoeren of verbeteren van duurzame waarde creatie met digitale technologie als basis.

 Helaas zijn de data 22 en 23 januari inmiddels. In mei start NCD Academy met een nieuwe reeks Digital Value in de Boardroom. Op de hoogte blijven? Meld je aan voor meer informatie.

 Wat leer je?

  • Welke digitale technologieën beschikbaar zijn en komen;
  • De impact van digitale technologieën op je organisatie;
  • De strategische inzet van technologieën voor je organisatie;
  • Welke scenario’s voor je organisatie van belang kunnen zijn;
  • Welke succesfactoren de implementatie kent;
  • De bestuurlijke valkuilen en dilemma’s.
Welke vragen over digitalisering stel jij?

In één dag (drie dagdelen) leer je de basis kennen voor Digitaal in de Boardroom. Wat speelt er allemaal en kan jij er over meepraten? Je krijgt alle informatie vanuit het principe: overzicht, inzicht en uitzicht.

Je hebt overzicht nodig over alles wat er ‘digitaal’ al is of op korte termijn gaat doorbreken en je positie als organisatie op z’n kop kan gaan zetten. Virtual Reality, Augmented Reality, Robotics, Waerables, Artificial Intelligence, Blockchain…. Wat is het en wat kun je ermee?

Je hebt inzicht nodig in de mogelijkheden en talenten van je eigen organisatie om er succesvol mee te kunnen zijn. De impact van veranderingsbereidheid, het veranderingsvermogen, maar ook dat van investeringsruimte, de ICT Legacy en de ‘fit’ met je organisatie en zijn omgeving.

Je hebt uitzicht nodig om te kunnen beslissen welk veranderingsscenario voor jou de beste is en wat dat voor consequenties heeft. Dat doen we met een interactieve aanpak, sprekende filmpjes, een illustere case en een drietal verleiders uit de praktijk. Maar vooral door je eigen inzet, want je wordt voortdurend uitgedaagd een actieve bijdrage te leveren!

PE-punten

}
1 dag
9:00 uur -21:30 uur
3 dagdelen
Z

22 en 23 januari 2019 (VOL) 

volgende data volgen in mei 2019

Landgoed Zonheuvel

Doorn

€ 1.195,00

NCD-leden: € 895,00

Prijs inclusief online bibliotheek, literatuur, lunch en diner (ex. BTW)

Verleiders

Gerard van Vliet
Geestelijk vader van het woord ‘Digibeet’ en schrijver van o.a. ‘Digitale Diarree, de impact van internet’ (1997) en ‘Digital Sense, zin en onzin van Digitaal Leiderschap’ (2018).
Gerard Citroen
Gepokt en gemazeld in de ICT-wereld. Momenteel, naast governance-expert, ook toezichthouder bij een wereldspeler op het gebied van Facial Recognition.
Programma

Ter voorbereiding worden verschillende filmpjes en content toegestuurd.
De dag start met een Digi-Check waarin de huidige stand van zaken van de eigen kennis en de benodigde kennis wordt getoetst. Vervolgens volgt er een reeks van digitaliseringsaandachtspunten in de vorm van een game.
De middag bestaat uit het bespreken van dilemma’s / casussen. Het verrijken van kennis en verschaffen van inzichten.
De avond staat in het teken van kritische succesfactoren van een digitaal beleid. Uiteraard sluiten we af met een wrap-up.

“It is not the strongest species that survive, nor the most intelligent, but the most responsive to change”

Charles Darwin

Er is meer…

Na afloop kun je gedurende een jaar gebruik maken van een exclusieve bibliotheek met filmpjes en artikelen, die constant wordt geactualiseerd. Bovendien krijg je een preview exemplaar van het boek van Gerard van Vliet over ‘Digital Sense, zin en onzin van Digitaal Leiderschap’, dat voorjaar 2019 verschijnt.


Het aanscherpen van persoonlijke visie en competenties van leiders en toezichthouders is een zaak van life time learning.

Contact

NCD Academy
Amersfoortseweg 98
3941 EP Doorn
088-6232300

NCD Academy AVG Privacybeleid
ncd@ncd.nl

Contactformulier

7 + 2 =