baby-hand-robot-hand - sleutelv3CHANGE Unlimited!
Hét sleutel-programma voor CHANGERS

Mensen gaan voor zekerheid, voorspelbaarheid en mijden liever risico’s. Maar… anno 2017 kun je rust wel vergeten. CHANGE is all over! 

Binnen organisaties is verandering een must. We moeten ons aanpassen aan een constant veranderende omgeving. Het is slikken of stikken, do or die.

Dus gaan we voor medewerkers, teams en organisaties die wendbaar, flexibel en veerkrachtig zijn. Dat vraagt om een compleet andere mindset en nieuwe sleutel-vaardigheden. Waarbij verandering een constante is en we anticiperen in plaats van reageren. Positief veranderen in plaats van negatief ‘moeten’.

Hoe zorg je als changer voor een sterke organisatie, die kwalitatief groeit, solide is en tegelijkertijd wendbaar en innovatief? Hoe word en blijf je future proof? Kortom; hoe ontwikkel je De Nieuwe Aanpak van veranderen?

CHANGE Unlimited! bied je als changer een volstrekt andere kijk op veranderen die je aan de hand van je eigen situatie de kennis, het inzicht, de vaardigheden, en vooral ook de wij(s)heid, geeft om een cultuur van continue (kwalitatieve) groei binnen je eigen organisatie te realiseren.

Lees de ervaringen van deelnemers en verleiders in de CHANGE Unlimited! special van LeadershipNL magazine. 

”Er zijn werkelijk geen grenzen aan de verschillende inzichten om met verandering om te gaan. Iedere dag inspirerend en verrassend”.

Willem Beukers

Deelnemer CHANGE Unlimited!

Het DNA van veranderen

DNA van veranderen staat dus voor De Nieuwe Aanpak, maar ook voor DNA als kern van je identiteit, van dat waar je op wordt herkend en wat je eigen en waarachtig maakt. Het DNA van veranderen gaat over het in de haarvaten van de mensen en de organisatie laten doordringen van een nieuw perspectief op samen werken, organiseren en groeien.

DNA is voor ieder mens uniek en maakt ons tot wat we zijn als individu en als soort. Met het DNA van de organisatie is het niet anders. Om succesvol te zijn en blijven in deze nieuwe, uitdagende tijd zal je veranderbereidheid en verandervermogen in het DNA van je organisatie moeten inbrengen. Daar staat deze leergang voor.
DNA beelden we uit als twee strengen, tegenpolen die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.
Zoals kracht en kwetsbaarheid, oud en nieuw, meester en leerling, denken en doen, vertrouwen en wantrouwen, harmonie en conflict, positief en negatief, licht en donker niet zonder elkaar kunnen en alleen samen betekenis hebben.

 

briefMet De Nieuwe Aanpak van veranderen ga je met de casus van je eigen organisatie aan de slag. Je leert in 5 maanden alles over het nieuwe veranderen. Waarin je nieuwe begrippen als omleider, live time learning, feetback, 1+1=11, mandaad, trustmark, delers, PQ, LEF en Meerzicht leert kennen, maar ook de échte waarde van de G-spot ondervindt.

De kern van CHANGE Unlimited! Is het begrip ‘wij(s)heid’. We zijn als mensen bij verandering onlosmakelijk aan elkaar verbonden en het is de kunst om de individuele wijsheid tot collectieve wijsheid te maken!

Download de brochure

‘Hoewel soms gedacht wordt dat innovatie start met nieuwe processen of technologieën, zijn het in werkelijkheid altijd ménsen die voor beweging zorgen.’

Simon Douw

Verleider CHANGE Unlimited!

Ncd Academy - Blokken schema - leadership - CIB

“Dit is het programma dat ik zelf zou willen doen! Het is een rollercoaster, intensief en persoonlijk. Je moet ballen hebben om dit te doen, maar dan gaat het wel echt ergens over.”

Rick van Baaren

Professor of Behavioral Change & Society Organisatie Dynamiek, Verleider CHANGE Unlimited!

Doelgroep

CHANGE Unlimited! is ontwikkeld voor iedereen die verantwoordelijk is of verantwoordelijkheid neemt voor blijvende en succesvolle verandering in de organisatie. Deelnemers komen uit de profit en de not-for-profitsector. Ze hebben HBO/universitair werk- denkniveau en minimaal 7 jaar ervaring op een senior positie in de organisatie. 

Duur

In totaal omvat het programma 9 dagen inclusief avonden plus een extra avond voorafgaand aan de laatste dag. Er zijn 2 overnachtingen. Het programma duurt ca. 5 maanden.

Start

9 november 2017

Plaats in opleiding

En nu? Je hebt je opleiding gehad en wilt met je vers verworven kennis aan de slag. Met name bij een Governance-opleiding kan dat een knelpunt zijn. De reden om als NCD veel contacten te hebben met (startende en groei) bedrijven die mensen met meer ervaring graag inzetten, bijvoorbeeld in de vorm van een 'stage'. Onze samenwerkingsverbanden met Qredits, Port4Growth, maar ook JCI helpen daar zondermeer bij. Zie ook Kitchen Cabinet