Governance Essentials Family Business

 

mesa-logo-jpg-600dpiNa meerdere succesvolle Governance Essentials leergangen hebben we in samenwerking met Mesa Family Business Consulting nu een speciale leergang voor familiebedrijven ontwikkeld: Governance Essentials Family Business.

Voor wie?

DSC00149Deze Family Business versie van het Governance Essentials programma is volledig op maat gemaakt voor deelnemers/familieleden die senior mana­ge­ment rollen vervullen (of vervuld hebben) in een familiebedrijf of die de familie (gaan) vertegenwoordigen in een bestuursorgaan (RvC, Familieholding, STAK of Familieraad). Alle deelnemers komen uit een familiebedrijf. Voor dit programma besteden we veel aandacht aan de samenstelling van de groep van maximaal 16 deelnemers. Door de juiste mix van kennis, ervaring en aandachtsvelden van de deelnemers, kan iedere deel­nemer meer rendement halen uit het bespreken van vraagstukken en situaties die onder Family Governance vallen. Om dit te realiseren is een intake gesprek onderdeel van de inschrijving.

Programma geïnitieerd door ervaren commissarissen en familieleden

Het unieke aan dit achtdaagse programma is, dat het tot stand is gekomen in samenspraak met commissarissen en vertegenwoordigers van Nederlandse familiebedrijven zelf, waarbij hun rijke praktijkervaring gemixt is met vakinhoudelijke kennis en het besef wat toekomstig toezichthouder­schap gaat vragen.

Wat maakt deze editie anders dan anders?

  • Een sterke focus op huidige en toekomstige aandachtsvelden en trends op het gebied van professioneel toezicht;
  • Niet de commissaris, maar de organisatie van business en familie en haar omgeving centraal te stellen;
  • Actuele casuïstiek die voor een groot deel door leden van familiebedrijven zelf zijn ingebracht;
  • Een dynamische leersetting waarbij vraaggestuurd leren en leren van en met elkaar centraal staat;
  • Volledig op maat voor familieleden die een governance functie in de familie of het familiebedrijf (willen) innemen.

Een goede afstemming op specifieke familiebedrijf vraagstukken en dilemma’s geeft je een goed beeld waar je als commissaris,  mee te maken krijgt en hoe je hier mee om kan gaan.

Een deelnemer komt voor het Governance Essentials Family Business certificaat in aanmerking wanneer hij/zij minimaal 85% van de leergang heeft bijgewoond.

Koninklijke_NBA_PE-logo_HR6cm_PMS7460cDit programma is door het NBA erkend als Persoonlijk Educatie programma en deelnemers krijgen voor het volgen van het programma Governance Essentials 80 PE punten. PE punten van NOvA wordt momenteel voorbereid.

 

In de Brochure, die je kunt downloaden, tref je alle informatie aan over het programma, de geplande dagen en de ‘verleiders’ die we gaan inzetten.

 

 

Ncd Academy - Blokken schema - 29-07-2016V2 - governance essentials

Doelgroep

 Deelnemers/familieleden die senior mana­ge­ment rollen vervullen (of vervuld hebben) in een familiebedrijf of die de familie (gaan) vertegenwoordigen in een bestuursorgaan (RvC, Familieholding, STAK of Familieraad). Alle deelnemers komen uit een familiebedrijf.

Duur

5 maanden

Start

Plaats in opleiding:

En nu?

Je hebt je opleiding gehad en wilt met je vers verworven kennis aan de slag. Met name bij een Governance-opleiding kan dat een knelpunt zijn. Dit is de reden waarom de NCD veel contacten te heeft met (startende en groei-) bedrijven die mensen met meer ervaring graag inzetten. Wij horen vaak als eerste van een zoektocht naar een nieuwe lid van RvC of RvT, maar kunnen ook bemiddelen voor bijvoorbeeld een 'stage'. Onze samenwerkingsverbanden met Qredits, Port4Growth, Grant Thornton, Topvrouwen, maar ook JCI helpen daar zondermeer bij. Zie ook Kitchen Cabinet