Governance Essentials
Commissaris is een vak! Het vraagt veel specifieke kennis, vaardigheden en inzichten om als toezichthouder voor een langere termijn meerwaarde te kunnen leveren. Inspireren, samen reflecteren, coachen, adviseren en proactief controleren zijn aspecten van de rol van  commissaris die meer en meer aan de orde zijn. Governance Essentials geeft in 8 dagen / 24 dagdelen de deelnemers een optimaal inzicht in en overzicht over de rol van de commissaris.

Online bieb met 500 documenten

Max. 16 deelnemers

Focus op toekomst en waardecreatie

Infoborrel Governance Essentials

Op dinsdag 23 oktober en op dinsdag 27 november ben je welkom op de informatieborrel. We nodigen je uit om onder het genot van een drankje kennis te maken met het programma, de programmaleiders en de prachtige locatie van onze bijeenkomsten. Daarnaast heb je de mogelijkheid om andere potentiële deelnemers te ontmoeten. De bijeenkomsten vinden plaats op Landgoed Zonheuvel in Doorn van 16.30 tot 18.00 uur.

Blended learning in optima forma

In het programma Governance Essentials staan (middel)grote organisaties in de commerciële en not-for-profit sector centraal. Met zorgvuldige geselecteerde verleiders – met veel praktische ervaring op het onderwerp en in de rol van commissaris/toezichthouders – worden de diverse aandachtsvelden aan de hand van vraagstukken en dilemma’s besproken. Dit programma verlangt een actieve inbreng van de deelnemers door het stellen van vragen en het bespreken van vraagstukken. Een intakegesprek vindt plaats om de deelnemende groepen qua kennis, ervaring en verwachtingen goed op elkaar af te stemmen.

Door de innovatieve mix onderscheidt dit programma zich van andere aanbieders: een online bibliotheek maakt deel uit van de theoretische kennis, de groepen zijn klein, terwijl de verleiders cases, actuele vraagstukken en dilemma’s behandelen nadat de deelnemers vooraf alle theorie hebben gelezen. Dit programma heeft sinds de start in 2015 een constant hoge waardering en wordt regelmatig aangepast en bijgewerkt om aan te sluiten op de actualiteit en de trends van morgen.

Governance Essentials geeft in 24 dagdelen de deelnemers een optimaal inzicht in en overzicht over de rol van de commissaris, nu en in de toekomst.

Na het volgen van dit programma:

 • Heb je de benodigde kennis en het inzicht om de rol van lid van een RvC/RvT/RvA professioneel in te vullen;
 • Heb je inzicht en overzicht om de rol van commissaris uit te voeren;
 • Ben je in staat sneller en beter kritische situaties te herkennen en hier op te reageren.
Deelnemers aan deze leergang:

 • Vervullen een senior management rol en hebben (enige) ervaring met strategische vraagstukken;
 • Zijn (beginnend) lid van een RvC of gaan op korte termijn toezicht houden;
 • Ambiëren als bestuurder een betere samenwerking met hun RvC of RvT;
 • Willen aan het einde van hun carrière anderen gaan begeleiden;
 • Maken tijd voor een goede voorbereiding.

Beoordeling deelnemers

Gecertificeerden

PE-punten

‘Voordat ik me voor deze leergang inschreef, heb ik in een Excel-sheet alle governance opleidingen naast elkaar gezet en met elkaar vergeleken op inhoud en prijs-kwaliteitverhouding. De opleiding van de NCD Academy kwam er op alle punten als beste uit.’ De verwachtingen over de leergang zijn uitgekomen. ‘Governance Essentials is heel waardevol.’ Philipine Vinke

Directeur, Home-Show.de

‘De meeste zaken die aan de orde kwamen, had ik in mijn werk al voorbij zien komen. Maar wat ik verrassend vond, was hoe dingen bij elkaar kwamen. Juist doordat alles met een zekere distantie werd gebracht en we als het ware boven de materie hingen, zag ik verbindingen die ik niet had gezien toen ik er operationeel mee te maken had’. Koenraad van Hasselt

Directeur Communicatie, TenneT

 
}
8 dagen/

24 dagdelen

Landgoed Zonheuvel, Doorn
Startdata

 • 19 september 2018 (vol)
 • 14 november 2018
 • 16 januari 2019
 • 10 april 2019
€ 8.600,00
NCD Leden: € 7.900,00
Aanvragen: Brochure Governance Essentials
Vul hier onder ter controle je e-mailadres in. Dit met oog op de veiligheid van jouw en onze gegevens. Je wordt verwezen naar het invulformulier in een beveiligde omgeving.


Het aanscherpen van persoonlijke visie en competenties van leiders en toezichthouders is een zaak van life time learning.

Contact

NCD Academy
Amersfoortseweg 98
3941 EP Doorn
088-6232300

NCD Academy AVG Privacybeleid
ncd@ncd.nl

Contactformulier

7 + 10 =